Hverdagen

Hos mig får børnene faste rammer og rutiner, så de får en tryg og genkendelig hverdag. Det giver ro og nærvær for dit barn. Det er samtidig vigtigt med et godt forældresamarbejde, så vi sammen skaber de bedste betingelser for jeres barns hverdag.

Dagligdagen her hos de små mejser består af leg både indenfor og udenfor, ture ud i naturen, både med klapvogn og ladcykel. Det er f.eks. ture til legepladser, skoven, parker og Næstved zoo, hvor jeg har årskort til mig og alle børnene.

Jeg har kontakt til andre pasningsordninger, hvor vi mødes og skaber større fællesskab for børnene.

Børnene er selv med i dagligdagens gøremål, hvor selvhjulpenhed er et af nøgleordene. De er f.eks. med til borddækning, oprydning af legetøj og til at tage tøj af og på. Alt sammen er med til at give jeres børn ejerskab og en følelse af fællesskabet.

Jeg tilbyder en sund og varieret kost med flere måltider hen over dagen. Det vil være rugbrød og pålæg og ind imellem forskellige lune retter, boller og masser af frugt og grønt. Spisesituationerne har høj priroitet og vi tager os god tid, så alle får en god oplevelse og spist sig godt mætte.

Børnenes lur hver dag er rigtigt vigtigt, da den er grobund for bedre indlæring, humør og generel trivsel. Som udgangspunkt vækker jeg ikke børnene før tid, da kroppen har brug for den søvn, den nu engang har brug for. Jeg tilbyder barnevogn og dyner til alle mine børn, så det skal I ikke tænke på.

I vil løbende kunne følge med i dagligdagen via en App kaldet Famly, som jeg også bruger til praktiske forhold, som sygedage og fridage. Selve app’en minder lidt om Facebooks layout men er altså et lukket system, som kun omhandler min børnegruppe.

Udvikling

Jeg arbejder med sprog via kommunikation i dagligdagen. Både gennem lege, sange, fortællinger, spisesituationer og udeoplevelser. Vi arbejder med det motoriske gennem leg både ude og inde, gennem sanglege, danse og andre motoriske udfordringer.

Sanserne udvikles gennem leg, ture i naturen, spisning, musik og dans og jeg elsker at tage børnene med ud og opleve nærområdet og bruge naturen til alm. læring og udvikling.

Børnene lærer, at de er flere om tingene og derigennem få et fællesskab med hinanden, hvor de får fokus på den gode leg – også sammen.

Alle de ovenstående ting er tilrettet, så de passer til børnenes individuelle alderstrin og de dermed lærer mest muligt og udvikler sig.

Generelt arbejder jeg hen mod, at jeres barn bliver godt rustet og klar til at komme videre i børnehave efter de er færdige her hos mig. Jeg har bl.a. også kontakt til flere børnehaver i området og kan komme på besøg der efter behov. (Bl.a. Eventyrgården og Noas Ark).